Според изявление на Сара Сандерс – прес секретар на Белия дом, американският президент Доналд Тръмп е решил да не удължава срока на изключенията от санкции за вноса на петрол от Иран за редица страни. Документът с който бяха дефинирани тези срокове изтича в началото на май тази година. Непродължаването на срока на действие на този документ означава, че Вашингтон се противопоставя на всеки внос на петрол от Иран за всички държави без изключение.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че ограниченията ще продължат, докато Техеран не седне на масата за преговори. Той отбеляза също, че няма да има преходен период: всички държави трябва да се откажат от иранският петрол до 2 май 2019 година.

САЩ, миналата година едностранно се оттеглиха от сделка с Иран за ядрената и програма и отново въведоха санкции срещу Техеран. В същото време, за редица страни (Китай, Индия, Италия, Гърция, Япония, Южна Корея, Тайван и Турция), Вашингтон установи временни изключения, тоест се ангажира да не налага санкции за закупуване на ограничени количества ирански петрол.

В случай, че имате мнения, предложения и идеи по темите

*

Можем заедно да обсъдим вашите виждания и да включим тезата ви в обсъждания материал.

 

Мнения...

Изпратете ни е-мейл на: biacg@biacg.com 

Предложения...

Изпратете ни е-мейл на: biacg@biacg.com

 

Идеи...

Изпратете ни е-мейл на biacg@biacg.com